Hoofdsponsors

gedimat_logo2.png
vansteenweghen_logo.png
torfsluc_logo.png
groupw_logo.png
bofrost230.png
Sponsors
Rofra
Delhaize
Denies
zondag 22 januari 2017
SK Kampenhout en SK Kampelaar fuseren tot Sporting Kampenhout

Op een druk bijgewoonde persconferentie in de kantine van het Gemeentelijk Stadion werd de fusie tussen SK Kampenhout en buur SK Kampelaar bekendgemaakt. De huidige eerste- en tweedeprovincialer smelten samen tot één volledig nieuwe club die de naam "Sporting Kampenhout" zal dragen.
 
img_5429_1_1x.jpg
Tim Janssens, Andries Vanhoof, Geert Heremans en David Pannis op de persconferentie.

Geert Heremans, voorzitter van SK Kampenhout, mocht de primeur bekendmaken. “Volgend seizoen verdwijnen SK Kampenhout en SK Kampelaar en worden samen één volledig nieuwe fusieclub: Sporting Kampenhout. Ik hoor iedereen al vragen waarom. De reden is eenvoudig; samen zijn we gewoonweg veel sterker. Iedereen met wat gezond verstand is het daarmee eens. SK Kampenhout heeft sterke punten, de know how en een goede jeugdwerking. SK Kampelaar van zijn kant werkt in een positieve sfeer en de club heeft dat volkse karakter. Als we dat alles samenbrengen komen we er veel sterker uit.”
 
img_5444_1_1.jpg
Het nieuwe logo van fusieclub Sporting Kampenhout.
 
“Ook economisch gezien drong een fusie zich op. Er zijn minder inkomsten en de onkosten stijgen ieder jaar. Het is de laatste jaren steeds moeilijker om het plaatje rond te krijgen. Het was dus tijd voor een nieuwe gezonde voetbalclub waar iedereen uit Kampenhout trots op mag zijn. We hopen dat alle inwoners van onze gemeente zich hierin kunnen vinden en dat we samen in de toekomst nog schitterende momenten mogen beleven. We willen een vaste waarde blijven in eerste provinciale en willen daarbij graag een hoofdrol spelen. Ook al staan we nu op aan de leiding, die promotie naar de derde amateurklasse is geen must. Anderzijds gaan we de kans om te promoveren ook niet laten liggen als ze zich voordoet. Wat betreft onze jeugdploegen, zouden we in de toekomst ook graag interprovinciaal spelen. We willen daarbij zeker onze regionale jeugdploegen niet uit het oog verliezen.”

“Ook de taakverdeling binnen de nieuwe bestuursploeg werd al voor een groot deel uitgewerkt. Andries Vanhoof, nu voorzitter van SK Kampelaar, wordt de eerste voorzitter van Sporting Kampenhout. Ikzelf wordt vice-voorzitter en zal Andries met al mijn ervaring bijstaan. Tim Janssens wordt jeugdverantwoordelijke en David Pannis wordt de sportief verantwoordelijke voor de beide eerste ploegen. Hij staat ook in voor de doorstroming van jeugdspelers naar het eerste elftal. Hij zal hierbij worden bijgestaan door Wesley Moreels en Bart ThielemansAndré Elinckx blijft op post als gerechtigd correspondent van de club. Ook Peter KabelFreddy Schoevaerts en Kaatje Fermon blijven actief in het bestuur. We hopen onze ploeg nog met enkele mensen te kunnen uitbreiden.”
 
img_5457_1_1x.jpg
David Pannis, Andries Vanhoof, Geert Heremans en Tim Janssens van het nieuwe clubbestuur.
 
Dan nam Andries Vanhoof het woord. “Ik ben oud-speler van SK Kampenhout en sinds twee jaar voorzitter van SK Kampelaar. We zullen zowel op als naast het veld de nieuwe fusieclub versterken. Het gaat hier zeker niet om een opslorping van SK Kampelaar. Bedoeling is dat enkele van onze spelers de overstap naar de nieuwe club gaan maken. Met Lionel Segers (23) heeft er deze week al een eerste speler een contract getekend. Hopelijk volgen er enkele anderen zijn voorbeeld. We mogen niet vergeten waar we als club vandaan komen. Ik denk hierbij vooral aan de mensen die in het verleden veel voor SK Kampelaar gedaan hebben. We trekken nu een streep onder enkele decenia Kampenhoutse voetbalgeschiedenis en beginnen vol verse moed aan een nieuw verhaal met deze fusieclub.”
 
img_5464_1_1x.jpg
Toekomstig voorzitter Andries Vanhoof met nieuwkomer Lionel Segers. (© foto’s Jeroen Goolaerts)
 
Andries Vanhoof gaf ook nog mee dat de abonnementshouders van beide clubs tot het einde van dit seizoen zowel de thuiswedstrijden van SK Kampenhout als die van SK Kampelaar kunnen bijwonen met hun seizoenskaart. Tot slot geven we nog mee dat derdeprovincialer VK Berg-Op niet in deze fusie opgaat. Het verregaande samenwerkingsproject tussen de drie clubs, Jeugd Van Kampenhout (JVK), loopt wel gewoon verder in de toekomst. (JG)
 
|Geplaatst door Webmaster op zondag 22 januari 2017 - 15:24:50 | | printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht{SOCIAL}
zaterdag 21 januari 2017
Geel-blauw doet gouden zaak na winst in topper

img_5520_1_1x.jpg
Arno Claes wordt opgejaagd door thuisspeler Brusk Er. (© foto Jeroen Goolaerts)
 
HO Bierbeek 1 – SK Kampenhout 2
 
Kampenhout deed een schitterende zaak door de topper tegen Bierbeek met 1-2 te winnen. Nochtans kwam SK snel op achterstand maar na een doelpunt van Piet Dirix werd er gerust met 1-1 op het bord. Na de koffie kregen beide ploegen kansen maar met een rake vrijschop zorgde aanvoerder Christophe Tack voor een erg belangrijke overwinning. Geel-blauw deed met de eerste winst van het nieuwe jaar een gouden zaak en loopt liefst tien punten uit op Bierbeek.

Een gezond agressieve thuisploeg zette van in de eerste minuut veel druk. Het eerste gevaar kwam er met een vrije trap van Peeters. Doelman Robby Billast stond op de goede plaats. Na een misverstand tussen Jente Van Ongeval en aanvoerder Christophe Tack kon Vergauwen alleen op doel afgaan. Hij omspeelde ook Robby Billast en deponeerde de bal in het lege doel (1-0). Eén minuut later stond het ei zo na 1-1. Eerst werd een schot van Piet Dirix van de lijn gehaald en de rebound van Steve Camara werd in hoekschop gewerkt. Aan de overzijde ontsnapte SK toen een uithaal van Er tegen de lat vloog. Geel-blauw herstelde nadien het evenwicht en kwam ook op gelijke hoogte. Na een doorgekopte bal van Wouter Rooms trapte Piet Dirix de bal in twee tijden voorbij doelman Neroli (1-1). Voor Bierbeek schoot Steenwegen een vrije trap naast doel. Aan de overkant redde doelman Neroli een goed schot van Wouter Rooms. Zo werd er gerust bij een gelijke stand.

Ook in de tweede helft zorgde de thuisploeg voor de eerste dreiging. Vergauwen schoof de bal in doel maar het feest ging niet door wegens buitenspel. Het doelpunt viel opnieuw aan de overzijde. Aanvoerder Christophe Tack borstelde een vrije trap door een bos van benen voorbij een verraste thuisdoelman in de verste hoek (1-2). Bierbeek moest nu komen en deed dat ook. Vergauwen werd afgeblokt en op de daarop volgende hoekschop heerste Robby Billast in de lucht. Bij een tegenaanval stuurde Kwinten Van Den Broeck met een perfecte lange bal Piet Dirix weg. Doelman Neroli duwde z’n knal in hoekschop. Aan de overkant was Bierbeek tweemaal dicht bij de gelijkmaker. Vergauwen kwam goed ingelopen maar schoof de bal nipt naast doel. Eén minuut later kreeg ook Steenwegen de bal in twee tijden niet tussen de palen. In het slotkwartier speelde de thuisploeg erg overhaast en kreeg Kampenhout nog de beste kans op 1-3. Piet Dirix stuurde de pas ingevallen Ado Bushiri weg maar die schoot volledig vrijstaand onbegrijpelijk over doel. Met een strakke vrijschop stelde aanvoerder Christophe Tack nogmaals doelman Neroli op de proef. In de absolute slotfase werd er een tweede Bierbeeks doelpunt (terecht) voor buitenspel afgekeurd. Daarmee was de koers gelopen en hield SK stand tot het laatste fluitsignaal. Geel-blauw is intussen al 17 wedstrijden op rij ongeslagen op verplaatsing. Proficiat spelers en technische staf! (JG)

HO Bierbeek: Neroli, Devijver, Hendrickx (64’ Van Malcot), Peeters, Steenwegen, Vergauwen, Govaerts, Baeyens, Er (64’ Antheunis) , Robeyns (82’ Boujemaoui), Vande Cauter.
SK Kampenhout: Billast, Tack, Van Ongeval, Claes, Quintana, Lusadusu, K. Van Den Broeck, Oliviers (78’ Bushiri), Camara, Dirix (90’ Verbauwhede), Rooms (69’ Chaabi).         

Doelpunten: 8’ Vergauwen (1-0), 25' Dirix (1-1), 59' Tack (1-2).
Gele kaart: Vande Cauter.
Arbitrage: Patrick Cuypers bijgestaan door Niels Gentens en Henri Elsoucht.

|Geplaatst door Webmaster op zaterdag 21 januari 2017 - 22:57:13 | | printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht{SOCIAL}
woensdag 18 januari 2017
Uitnodiging persconferentie !

logo-kksk.png

Beste supporters,

Zaterdag 21 januari 2017 is er om 15u00 een persconferentie voorzien in de kantine van SK Kampenhout.
Daar mogen jullie een belangrijke mededeling verwachten !
 
Het bestuur van SK Kampenhout verwacht jullie.

 
|Geplaatst door Webmaster op woensdag 18 januari 2017 - 15:06:05 | | printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht{SOCIAL}
dinsdag 17 januari 2017
William Acke keert na één seizoen terug

etterbeek_sk_34.jpg

Aanvaller William Acke (29) keert na één seizoen bij Olympia Wijgmaal (tweede amateurklasse) terug naar het oude nest. Vorig seizoen had hij met 28 goals een belangrijk aandeel in de titel die geel-blauw in tweede provinciale A behaalde. William wou graag nog eens Nationaal spelen en trok daarom naar de buren van Wijgmaal. Daar knokte Acke zich in de basiself en is hij momenteel met 8 doelpunten topschutter van de ploeg.

Welcome back William! (JG)

|Geplaatst door Webmaster op dinsdag 17 januari 2017 - 10:13:02 | | printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht{SOCIAL}
dinsdag 10 januari 2017
Videoverslag RingTV wedstrijd ERC Hoeilaart 1 – SK Kampenhout 1

ringtv.png
 
Videoverslag RingTV wedstrijd ERC Hoeilaart 1 – SK Kampenhout 1

|Geplaatst door Webmaster op dinsdag 10 januari 2017 - 16:45:56 | | printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht{SOCIAL}
Contractverlengingen bij SK Kampenhout

skk_logo.jpg

Trainers Jo Claes (T1) en Ad Stevens (T3) blijven ook volgend jaar aan het roer bij SK Kampenhout.

Volgende spelers hebben hun verblijf met één jaar verlengd: 
Robby Billast, Ado Bushiri, Arno Claes, Jonathan Lusadusu, Miguel Quintana en Kwinten Van Den Broeck.

In de loop van deze week volgen er nog enkele kernspelers hun voorbeeld. (JG)

|Geplaatst door Webmaster op dinsdag 10 januari 2017 - 16:37:09 | | printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht{SOCIAL}
zondag 08 januari 2017
Genietbare topper eindigt op billijk gelijkspel

img_5295_1_1.jpg
Nathan Huybrechts probeert de bal binnen te houden met Christophe Tack in de rug. (© foto Jeroen Goolaerts)

ERC Hoeilaart 1 – SK Kampenhout 1

SK is het nieuwe jaar gestart met een gelijkspel in de topper op het veld van Hoeilaart. In een gelijkopgaande partij met snel voetbal kwam geel-blauw voor de pauze op winst langs Ado Bushiri. Na de pauze maakte de thuisploeg vrij snel gelijk en nadien trof Hoeilaart het doelkader. Ook Kampenhout was nog dicht bij een tweede doelpunt zodat de wedstrijd op een logisch gelijkspel eindigde.

Hoeilaart ging snel uit de startblokken en al in de eerste minuut knalde Jonas De Schaut de bal over doel. Het spel ging daarna snel op en af met bij momenten fraaie combinaties. Kwinten Van Den Broeck schoot in de draai maar de thuisdoelman was attent. Na voorbereidend werk van Dieter Van Den Broeck schoot Wouter Rooms in één tijd op doel maar de bal zoefde nipt naast de kruising. Ado Bushiri zette van op links voor maar Piet Dirix kwam een stapje te laat om de bal in doel te verlengen. Aan de overzijde redde Robby Billast een vrije trap van De Mol. Enkele minuten later slalomde Huybrechts door de defensie maar doelman Robby Billast redde prima. Met de rust in zicht kwam geel-blauw op voorsprong. Kwinten Van Den Broeck verstuurde van op rechts een gemeten voorzet die Ado Bushiri met het hoofd in doel verlengde (0-1). De thuisploeg reageerde bijna onmiddellijk. De Mol met een goede vrijschop maar Robby Billast met de even goede tussenkomst. Zo gingen we rusten met een wat gevleide 0-1 voorsprong voor geel-blauw.

In het begin van de tweede helft werd een schot van Dieter Van Den Broeck afgeblokt. Hoeilaart ging met veel overgave op zoek naar de gelijkmaker. Wouters schoot in de draai over doel. Twee minuten later kreeg de thuisploeg loon naar werken. Glisic schoot een vrije trap van net buiten de zestien door de muur in de linkerbenedenhoek (1-1). De thuisploeg ging even door en kwam net voorbij het uur bijna op voorsprong. Doelman Robby Billast redde eerst een poging van Huybrechts. In de rebound plaatste Glisic de bal tegen de kruising. Maar ook Kampenhout kreeg even later nog een grote kans. Op aangeven van Miguel Quintana kon Ado Bushiri vrijstaand inkoppen maar de bal vloog naast doel. Dieter Van Den Broeck schoot van op afstand naast doel en doelman Hannon redde een poging van Piet Dirix. Een kwartier voor tijd duwde de thuisdoelman een laag schot van Kwinten Van Den Broeck in hoekschop. Hoeilaart probeerde het nog tweemaal in het slot. Van Tricht schoot naast doel en ook El Mesbahi (ex-SK) kreeg de bal niet tussen de palen. Zo eindigde de genietbare topper op een billijk gelijkspel en blijft SK Kampenhout nu al 16 wedstrijden na elkaar ongeslagen op verplaatsing. (JG)

ERC Hoeilaart: Hannon, J. De Schaut, Verheyden, Van Tricht, El Mesbahi, Glisic (88’ Engelen), Huybrechts, Nicodeme, Wouters (81’ Soetaert), De Mol, Charlier.
SK Kampenhout: Billast, Tack, Van Ongeval, Claes, Quintana, Lusadusu, K. Van Den Broeck, D. Van Den Broeck, Rooms (68’ Camara), Dirix (90’ Chaabi), Bushiri.

Doelpunten: 37’ Bushiri (0-1), 55' Glisic (1-1).
Gele kaarten: Nicodeme, Huybrechts.
Arbitrage: Willem Huyghe bijgestaan door Dirk Nauwelaers en Bart Blom.

|Geplaatst door Webmaster op zondag 08 januari 2017 - 22:15:45 | | printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht{SOCIAL}
maandag 02 januari 2017
Gelukkig Nieuwjaar !

nieuwjaar_2017.jpg
|Geplaatst door Webmaster op maandag 02 januari 2017 - 21:52:30 | | printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht{SOCIAL}
donderdag 22 december 2016
Voetballend Kampenhout krijgt kunstgras


img_5238_1.jpg img_5248_1.jpg
(v.l.n.r.) Peter Kabel (Jeugdcoördinator JVK), André Van Ingelgom (VK Berg Op), David Pannis (Sportief Verantwoordelijke SK Kampenhout), 
Stefan Imbrechts (Schepen van Sport), Kris Leaerts (Burgemeester), Tristan Janssens (Kinderburgemeester),
Geert Heremans (Voorzitter SK Kampenhout),Andries Vanhoof (Voorzitter SK Kampelaar), Ronny Selleslach (Jeugdcoördinator JVK),
Tim Janssens (Jeugdcoördinator JVK) en Geert Van Ingelgom (SK Kampelaar). (© foto's Jeroen Goolaerts)
 
Het bestuur van JVK (Jeugd Van Kampenhout) is bijzonder opgetogen met de bevestiging dat er vanaf volgend seizoen een kunstgrasveld zal worden aangelegd. JVK staat voor het nieuwe samenwerkingsproject van alle Kampenhoutse voetbalploegen. Sinds dit seizoen werken de jeugdploegen van SK Kampenhout, SK Kampelaar en VK Berg-Op met veel succes samen.
 
De gemeente Kampenhout wou, gezien de samenwerking, ook een steentje bijdragen, en met de aanleg van een splinternieuw kunstgrasterrein geven ze de jeugdteams op die manier een geweldige boost. Het terrein wordt aangelegd aan het Sportcentrum de Zeype op de locatie van het huidige B-terrein van SK Kampenhout. Op die manier kunnen alle jeugdploegen in alle weersomstandigheden trainen en spelen.
 
Schepen van Sport Stefan Imbrechts (CD&V) en Burgemeester Kris Leaerts (CD&V) hebben beloofd dat de werken zullen van start gaan in mei, na het huidige seizoen, en tegen begin volgend seizoen (augustus) definitief afgerond moeten zijn.
 
|Geplaatst door Webmaster op donderdag 22 december 2016 - 16:09:41 | | printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht{SOCIAL}
zondag 18 december 2016
Geel-blauw stoot verdiend door naar kwartfinale

img_5163_1_1.jpg
De 16-jarige Niels Debacker wordt geschaduwd door bezoeker Daniël Devadder(© foto Jeroen Goolaerts)
 

SK Kampenhout 3 – VK Liedekerke 2


Kampenhout heeft zich ten koste van Liedekerke geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van Brabant. De bezoekers kwamen wel 0-1 voor maar Kwinten Van Den Broeck bracht de stand snel in evenwicht. Na de pauze scoorde Kwinten Van Den Broeck z’n tweede van de middag en maakte de ingevallen Ado Bushiri er in het slot 3-1 van. Met een laat strafschopdoelpunt werd het nog even spannend.

Geel-blauw, waarbij een vijftal jongeren een kans kregen, nam bijna een droomstart. Een uithaal van Wouter Rooms vloog tegen de binnenkant van de paal. Doelman Aerts bokste een vrije trap van aanvoerder Christophe Tack weg. Aan de overzijde had Desaegher meer geluk want hij trapte de bal via de paal binnen (0-1). SK nam z’n tijd en niet veel later was alles te herdoen. Een center van Dylan Wauters werd onvoldoende weggekopt. Kwinten Van Den Broeck ving de bal op, controleerde en vlamde die in het dak van het doel (1-1). Eén minuut later was doelman Nuyts aan de overkant bij de les na een kopbal van Desaegher. De bezoekende aanvoerder bleef de gevaarlijkste man op het veld. Nuyts redde eerst een strak schot van Desaegher en kort voor de pauze deed de Kampenhoutse doelman het weer uitstekend toen Desaegher na balverlies alleen kon doorgaan.

Na de pauze kwam het onuitgegeven thuiselftal beter voor de dag. Dillens kreeg een uitstekende kans voor Liedekerke maar knalde over doel. Kampenhout kwam met een knap doelpunt op voorsprong. Aanvoerder Christophe Tack gaf bij een vrije trap een listig balletje tot bij Kwinten Van Den Broeck die mooi overhoeks binnenkopte (2-1). Een verdienstelijk Liedekerke streed voor wat het waard was maar was onzuiver in de afwerking. Bezoeker Dillens schoot een vrije trap in de muur. De ingevallen Ado Bushiri ging voorbij doelman Aerts maar zag z’n schot op de lijn gered. Een lob van Tom Vandezande waaide over doel. In de slotfase kreeg Piet Dirix dé kans op 3-1 maar hij trapte voor een open doel naast de bal. Even later lukte het wel voor de thuisploeg. Ado Bushiri zette z’n mannetje in de wind om dan voorbij doelman Aerts binnen te schieten (3-1). Na ongelukkig handspel van invaller Lukas Peeters kregen de bezoekers nog een strafschop. Dillens klaarde de klus en zette de elfmeter feilloos om (3-2). Liedekerke probeerde wel maar was niet meer gevaarlijk. Via Wouter Rooms was Kampenhout in de extra tijd nog dicht bij een vierde doelpunt maar hij besloot nipt voorlangs. In de kwartfinale speelt Kampenhout op verplaatsing tegen derdeprovincialer VK Wemmel. (JG)

SK Kampenhout: Nuyts, Tack, ChaabiClaesVandezande (82’ Quintana), K. Van Den Broeck, Verbauwhede (78’ Van Laerhoven)RoomsWauters (71’ Peeters), Dirix, Debacker (67’ Bushiri).
VK Liedekerke: Aerts, Allonsius, Desaegher (46’ Soers), Dillens, Kundi, Verleysen, Barideau, Cino (71’ Smismans), Polfliet (87’ Tiels), Devadder, Daddiego (78’ Hellinckx). 

Doelpunten: 13' Desaegher (0-1), 24' K. Van Den Broeck (1-1), 59' K. Van Den Broeck (2-1), 86' Bushiri (3-1), 89' Dillens (strafschop, 3-2).
Gele kaarten: Verbauwhede, Kundi, Barideau.
Arbitrage: Frans Gillis bijgestaan door Michael Troch en Robert Van Loey.

|Geplaatst door Webmaster op zondag 18 december 2016 - 21:42:01 | | printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht{SOCIAL}
Ga naar pagina  [1] 2 3 ... 18 19 20
Vorige Wedstrijd

P1HO. BIERBEEK - KSK1 - 2
N4CHAASRODE - KSK3 - 1
 
Volgende Wedstrijd

P1
WEMMEL - SKK
logobierbeek03889.jpg25 jan 2017
20:00
logo02615.gif
 
N4C
KSK - KFC. RAP. WEZEMAAL
28 jan 2017 - 19:00
Twitter

twitter_sk_kampenhout.gif
Jeugdsite

jvk.png
Aankomende Wedstrijden

vrijdag 20 januari 2017
geenvoetbal150.pngU21PDIEST - KSK
zaterdag 21 januari 2017
9:30U13PKSK - LIEDEKERKE
9:30U12PKSK - LIEDEKERKE
9:30U12HERENT - KSK
9:30U11PKSK - BEERS DROGENB.
9:30U8ELEWIJT - BERG-OP
9:30U12KAMPELAAR - HAACHT
9:30U11KAMPELAAR - HAACHT
11:00U11KSK - BOORTMEERBEEK
11:00U7KSK - EPPEGEM
11:00U9BERG-OP - ZEMST SP
11:00U7BERG-OP - HOFSTADE
11:15U17PLEEUW - KSK
11:15U9PHERENT - KSK
11:15U9PHERENT - KSK
11:15U13STROMBEEK - KAMPELAAR
12:00U15HAACHT ST - KAMPELAAR
12:30U10PKSK - HUIZINGEN
12:30U6KSK - BOORTMEERBEEK
13:00U10KAMPELAAR - HEVER
13:30U15PKSK - HOUTEM
14:00U6KSK - BAAL
19:30N4CHAASRODE - KSK
20:00P1BIERBEEK - KSK
zondag 22 januari 2017
9:30U15KEERBERGEN - KAMPELAAR
woensdag 25 januari 2017
18:30U8PKSK - GRIMBERGEN
18:30U8PKSK - GRIMBERGEN
20:00S CUPWEMMEL - KSK
Aankomende Evenementen

 
26/2 Italiaanse lunch

affiche_kwisavond_2017_1.jpg
 
29/4 - 2/5 tornooi
7/5 Spaanse lunch
 
kalendertest

(c)2014 Danny Surin for SK Kampenhout.
De informatie op deze website mag niet gebruikt of gekopieerd worden zonder voorafgaandelijke schriftelijke toestemming.